Clubhouse Benzeri Twitter Spaces, Android Kullanıcılarına Açıldı

iOS kullanıcılarından sonra Android kullanıcıları da Twitter Spaces’ı deneyimleyebilecek. Android kullanıcıları Spaces’ta oluşturulan oturumlara katılıp konuşabilecek. Ancak şu an için kendi oturumlarını oluşturamayacak. 

Twitter dün ses odaklı sohbet odaları Twitter Spaces’ı Android kullanıcılarına açtığını duyurdu. Kasım 2020’de beta sürümünü yayınlayan Twitter Spaces, sınırlı sayıda iOS kullanıcısına açılmıştı. Bundan böyle Android kullanıcıları da Twitter Spaces’ı deneyimleyebilecek.

Clubhouse, Android kullanıcıları için uzun süredir merak konusu. Kullanıcıların, Twitter Spaces ile Clubhouse’a en yakın deneyime erişebileceklerini belirtelim. Android kullanıcıları Spaces’ta oluşturulan oturumlara katılabilecek ve konuşabilecek. Ancak şu an için kendi oturumlarını oluşturamayacak.

Geçtiğimiz ay Twitter Spaces ekibi yine Spaces üzerinden bir toplantı düzenleyerek geri bildirim toplamıştı. Bu toplantı esnasında ekip, Spaces’ın gelecek planlarını aktarırken, Mart ayında Android sürümünün yayına alınacağını açıklamıştı.

Hızlı Dijital Teknoloji Gelişimi, Gençleri Sosyal Ve Ekonomik Olarak Önemli Ölçüde Etkiliyor

Denemek zorunda hissedebileceğiniz yeni bir cihaz veya uygulama ya da daha üretken işler yapmak için daha fazla zaman harcayabileceğiniz yeni bir ‘şey’ yayınlanmadan önce neredeyse bir hafta boyunca gündemde olur.

İnsanlar 2000 yılında 12 saniye boyunca bir göreve odaklanabilirken, bu rakam 2013’te yaklaşık sekiz saniyeye düştü.

Tüm bu yeni dijital teknoloji olmadan hayat daha iyi olur muydu? Twitter olmadan hayat daha iyi olur muydu? Muhtemelen değil. Yeni dijital teknolojiye istediğimiz kadar geri dönebiliriz, ancak ona daha az bağımlı olduğumuz bir gelecek hayal etmek zor.

Ofcom’a göre, 16-24 yaş arası gençler her hafta 27 saatten fazla çevrimiçi vakit geçiriyor. Dizüstü bilgisayarlar, tabletler ve telefonlarla, yeni teknoloji çevrimiçi olmayı her zamankinden daha kolay hale getirdi. Önümüzdeki on yıl içinde, bu muhtemelen artacaktır. Ancak şu soruyu akla getiriyor: Teknolojinin sağlığımız üzerinde alaycı etkileri var mı?

Ruh Sağlığı Vakfı , teknoloji yerine geçmez “Ama yakında gerçek ve sanal ilişkiler, kolaylaştırırken

Gençlerin üçte ikisi çevrimiçi iletişimi yüz yüze etkileşimden daha kolay bulsa bile, üçte birinden fazlası da hayatlarını izole eden yeni teknolojiler buluyor . Dahası, gece sosyal medyayı kullanan gençler uykularına zarar veriyor ve depresyon ve anksiyete risklerini artırıyor olabilir .

Dijitaciler

Yapay Zeka Çok Fazla Baskı Görüyor, Ancak Gezegenin En Zor Sorunlarını Çözecek

Yaklaşık 20 yıl önce Wired dergisinin kurucusu ve en bilge teknolojik prognostikatörlerinden biri olan Kevin Kelly’nin en çok satan yeni kitabı The Inevitable ile başlayalım . Kelly, “Bu, gelecekteki insanların geriye dönüp bakıp ‘Ah o zamanlar hayatta ve iyi olduğum için!’ Diyecekleri an.” Diye yazıyor. “Daha fazla fırsat, daha fazla açılış, daha düşük engel, daha yüksek fayda / risk oranları, daha iyi getiri, daha büyük bir artı ile daha iyi bir zaman hiç olmamıştı. Şu anda, bu dakika. “

2010’ların ortalarında, gezegendeki çoğu insanın hayatını büyük ölçüde iyileştirebilecek ve en zor problemlerimizden bazılarını, hatta iklim değişikliğini bile çözebilecek bir dizi teknolojiye ilk göz atmayı yapıyoruz.

Akıllı telefonlar, sosyal ağlar ve bulut bilişimin hemen hemen aynı anda başladığı 2007 yılından bu yana günlük yaşamın ne kadar değiştiğini bir an için düşünün. Önümüzdeki on yılda, 2017’den 2027’ye kadar yaşayacağımız şey, bu şeyin bir duvar prizi gibi uğultu gibi görünmesini sağlayacak.

Yapay zeka çok fazla kötü baskı alıyor. Evet, ilerlemeyle her zaman olduğu gibi, muhtemelen belirli işleri ve meslekleri ortadan kaldıracak.

Şirketler ve araştırmacılar hayal bile edilemeyecek miktarda veri topluyor. Her cep telefonundaki her işlem, her çevrimiçi işlem, her fabrika makinesinin her hareketi, ayrıca sokak lambalarına, şamandıralara, balinalara ve vücudumuza yerleştirilen sensörlerden gelen girdiler gibi her Google aramasından veya Facebook’tan veri alıyorlar. Yapay zeka, bu verilerden nasıl öğreneceğimizdir – aslında.

Yapay zekanın tüm bu verilere uygulanmasının sonucu, bir Nest akıllı termostattan çok daha derin olacaktır. Yapay zeka, önümüzdeki on yılda kansere nasıl çare bulacağımızdır. Gittikçe daha fazla insan onlara taşındıkça bile yaşanabilir şehirler böyle inşa edeceğiz..